Domännamn

Domännamn är idag en självklarhet för alla företag. Det har även blivit mycket vanligt även för en personliga hemsidan eller bloggen. Med ett eget domännamn får ni t.ex. www.företag.se, er alldeles egen identitet på Internet

Domännamn med webbhotellpaket
Vi kopplar naturligtvis in ert domännamn till våra tjänster. Om ni abonnerar på ett webbhotellpaket från oss och använder ett eget domännamn blir era e-postadresser valfritt@ertdomännamn.se och er webbadress www.ertdomännamn.se

Endast registrering / Parkering
Ni kan parkera/reservera domännamnet hos oss till det blir dags att börja använda det. Detta är bra om ni har något varumärke eller företagsnamn där ni inte vill riskera att någon annan ska kunna ta namnet.

Domännamn med åäö? Fungerar dem och ska man ha dem?
Domännamn med ÅÄÖ fungerar främst som ett komplement till din vanliga domän utan ÅÄÖ. I dagsläget är användare så vana att ta bort ÅÄÖ i webbadresser även om man säger att adressen är www.företaget.se. Dock kan det vara bra för att säkra upp sitt ÅÄÖ-domännamn så inte en konkurrent registrerar det, eller om någon skriver din domän med prickar så kommer de rätt ändå.

IDN-domännamn (med åäö) är beroende av stöd i webbläsaren. Den populära webbläsaren Mozilla Firefox har haft stöd för detta länge. Internet Explorer har haft inbyggt stöd sedan version 7. Observera att många e-postprogram saknar stöd för IDN-domäner, vilket gör att vi rekommenderar att man använder ett domännamn utan ÅÄÖ i sin e-postadress.

Registrering av domännamn
Kontrollera att domännamnet du önskar är ledigt och beställ sedan domännamnet genom att Kontakta oss.
Klicka här för att se de avtalsvillkor som gäller för domännamn.

Förnyelse
Inför varje ny period skickar vi ut en faktura till er valda faktureringsadress.

Innehavaruppgifter
Vi är skyldiga att ha korrekta kontaktuppgifter till innehavaren av ett domännamn.
Vi skickar regelbundet ut e-post för kontroll av uppgifterna men ni kan också kontakta oss om ni vill ändra uppgifter.

Relaterade artiklar